1. HABERLER

2. SİYASET

3. Davutoğlu'dan Cenevre öncesi açıklamalar
Davutoğlu'dan Cenevre öncesi açıklamalar

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cenevre-2 Konferansı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Türkiye'nin Suriye politikasının ahlaklı temellere dayandığının da ortaya çıktığını söyleyen Davutoğlu, dehşet görüntülerin yer aldığı raporun yayınlanmasından sonra konuya hiç değinmeyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.

"Dünyayı titreten sarsan fotoğraflar yayınlandı Sayın Kılıçdaroğlu'nun gündeminde yok... Sonra 'bir gün sabah kalktık ve Suriye yönetimi ile düşman olduk' diye eminim bundan sonra tekrar etmeye tekerlemeyi devam edecek. Peki ama bütün dünyayı sarsan bu fotoğraflar ile ilgili sizin düşünceniz nedir" diye Kılıçdaroğlu'na soran Davutoğlu, "Bu zulmü gözardı edenler, aynaya nasıl bakacaklar" dedi.

Rusya, İran ve BM Küvenlik Konseyi'ne mesajlar

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Rusya, İran ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne de mesajları vardı.

Suriye'de gerçeklerin hiçbir tereddüte mahal bırakmaksızın fotoğraflarla ortaya konulduğunu belirten Davutoğlu, "Ümit ederim Rusya bu sefer Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin üyesi olarak ahlaki sorumluluğu çerçevesinde bu meseleye daha ciddi eğilir. Rusya'da, İran'da da bu belgeler bir yankı bulur. Aksi takdirde bu suçlar şimdi cezasız kalır, şimdi gözardı edilirse dünyada işlenmeye devam eder"dedi.

"İspatlar, delliler açık bir şekilde tezahür etti"

Davutoğlu, gerçeğin üzerine örtmeye çalışacak olanlara da dikkati çekerek,

"Kimyasal silah saldırısında olduğu gibi yine şüphe uyandırmak isteyen açıklamalar yapılabilir. Ama bir şeyin, bir gerçeğin üzeri örtülemez. 55 bin foto karesi var ve bu katliamların işlenmis olduğu bütün gerçekliği ile ortaya kondu. İspatlar, delliler açık bir şekilde tezahür etti. Dolayısıyla kimsenin bunu saptırmasına imkan yok" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.